Agenda

Koningsdag 27 apr 2018

Koningsdag

Op Koningsdag kleurt Amsterdam oranje. De hoofdstad biedt voor zowel jong als oud, op straat, de grachten en in de parken de leukste openluchtfestiviteiten. Met alle live optredens, pleinfeesten en de vele vrijmarkten is Koningsdag het grootste straatfeest van het jaar.

Meer informatie
Herdenkingsdag 4 mei 2018

Herdenkingsdag

Op 4 mei staat Amsterdam, samen met de rest van het land, stil bij alle burgers en militairen die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en zijn omgekomen tijdens oorlogs- en vredesoperaties. Bij de Nationale Dodenherdenking houden de inwoners van heel Nederland om 20.00 uur twee minuten stilte.

Meer informatie
Bevrijdingsdag 5 mei 2018

Bevrijdingsdag

Op 5 mei staat heel Nederland in het teken van bevrijding. Vandaag vieren we de overgave van het Duitse leger in 1945, waarmee het einde van de Tweede Wereldoorlog voor Nederland een feit was. Naast dit historische moment viert Amsterdam, als hoofdstad van vrijheid en onafhankelijkheid, de situatie van de huidige samenleving. Door de hele stad staan er diverse activiteiten en evenementen op het programma.

Meer informatie
Rollende keukens 9 mei 2018 - 13 mei 2018

Rollende keukens

Meer dan honderd tot eettent verbouwde campers, dubbeldekkers, busjes en brommers serveren pizza’s, verse soepen, verfijnde visgerechten, smoothies en veel meer lekkers. Geniet van de culinaire hoogstandjes in de zon of tijdens een filmvertoning in de open lucht.

Meer informatie